Veszprém

2016.06.10. 16:30

Matematikában legyőzhetetlen? - Tamásnak már unalmas a negyedikes anyag

Veszprém - Bankár leszek, ha nagy leszek vagy tudós. Bár a bankárok több pénzt keresnek, lehet, hogy inkább mégis csak az. Mód Péter Tamásnak már komoly elképzelései vannak a jövőjéről, bár még csak most júniusban fejezi be a negyedik osztályt a veszprémi Deák iskolában.

Piltman-Horváth Barbara

- A Lovassy László Gimnázium matematika tagozata után Székesfehérvárra megy majd a Corvinus Egyetem kihelyezett szakára, amiről nemrég olvasott - vázolta a konkrét tervet a gyerek anyukája.

A veszprémi Mód Péter Tamást mindig is érdekelte a matematika, és szinte a létező összes tanulmányi versenyen elindult már a negyedikes kisdiák.

- Van olyan verseny, amiről a tanárnő szólt, van, amire én hívom fel a figyelmét, hogy szeretnék rajta elindulni - válaszolta kérdésemre kicsit megszeppenve az iskolás fiú. Érdeklődésemre elmondta, unalmas volt a negyedik osztály matematikája, túl könnyű volt neki a tananyag. A szorzási és osztási feladatok akadályait könnyen vette, éhes az újabb kihívásokra, ezért izgatottan várja már a szeptemberi iskolakezdést.

- Persze a nyári szünet is jól jön már, mert egész évben az iskolában ülni azért nem nagy boldogság. Jó lenne már a barátaimmal focizni, pihenni, vagy táborba menni - sorolta vakációs terveit a fiú.

Mód Péter Tamás félénken, mégis büszkén mutatja érmeit (Fotó: Piltman-Horváth Barbara)

Miközben a kis interjúalanyommal társalogtam, anyukája és nagymamája folyamatosan bombáztak Tamás jobbnál jobb tanulmányi verseny- eredményeivel. Csak az elmúlt hónap termése két országos első helyezés matematikaversenyen, az egyik az alapműveleti matematikaverseny, a másik pedig a Pangea matematikaverseny.

- Csak azt sajnáljuk, hogy nem tudott ott lenni a Pangea díjátadásánál, mert éppen Szegeden volt egy másik tanulmányi versenyen, így mi képviseltük őt - szúrta közbe a nagymama.

Tamás egyébként nem-csak matematikában, de minden tantárgyban jeleskedik, magyarból is országos első lett csapatával a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen, valamit az angol sem áll messze tőle.

- Az egyetlen, amit nem szeretek, az, ha matekból sokat kell írni, amikor szövegesen is meg kell magyarázni az eredményt - árulta el Tamás.

Címkék#matematika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!