Veszprém

2016.12.21. 11:36

Megajándékozták a diákok az árva kutyákat

Veszprém- Jutalomfalatokat sütöttek menhelyi és gyepmesteri telepen élő kutyáknak a az ünnepekre a veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium diákjai, amit kedden vittek ki a négylábúaknak, akiket az állatok nagy örömére meg is sétáltatták a fiatalok.

Kovács Erika

Bogár Andrea pedagógus ötlete nyomán hirdették meg az iskolában a közelmúltban a különleges sütést az ünnepek alkalmából, amelyre az összes, azaz mind a 12 osztály jelentkezett. A sütemények összetételét a kutyáknak megfelelően meghatározták, és a diákok a sütik formájában versenyezhettek egymással, hogy ki tudja a legötletesebb jutalomfalatot elkészíteni a négylábúaknak. Az átadást az intézmény tornatermében rendezték meg kedden, ahol a veszprémi állatmenhely képviseletében Bedics Anita vette át az ünnepi ajándékot, amit aztán közösen vittek ki a diákokkal a kutyáknak. A fiatalok az árva kutyusok nagy örömére egy-egy sétával is megajándékozták a négylábúakat.

Diákok, pedagógusok, állatmentők, terápiás kutyák együtt vettek részt az árva négylábúaknak készített jutalomfalatok átadási ünnepségén, a veszprémi iskolában Fotó: Kovács Erika

Az átadási ünnepség szép mozzanatát adta a Gyermekekkel a Kutyákért, Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány bemutatója Bara Ivetta elnök vezetésével, amikor három okos, terápiás négylábú, Leila, Jankó és Oberon kápráztatta el a diákokat azzal, mennyi mindenre képesek gazdijuk kérésére. Ezekkel a kutyákkal terápiás céllal rendszeresen látogatják a fogyatékkal élő fiatalokat és felnőtteket, és az elnök elmondása szerint mindig nagy-nagy szeretettel, örömmel várják, fogadják őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!