Veszprém

2016.01.13. 20:15

Megemlékezés a doni áttörés évfordulóján

Veszprém - A doni áttörés hetvenharmadik évfordulójának alkalmából az áldozatokra emlékeztek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt.

Heffler Péter

A rendőrkapitányság épületének helyén egykoron a Szent László 4. Honvéd Gyalogezred III. Zászlóaljának laktanyája állt, mely előtt márványtábla őrzi a II. világháború katasztrófájában el-esett katonák emlékét. Szerda délután Simon-Jójárt Sándor nyugalmazott repülő ezredes, Szűcs József honvéd ezredes, Zentai László honvéd ezredes, Soós Gyula honvéd őrnagy, Töreki Sándor rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője koszorút helyeztek el a hetvenharmadik évforduló alkalmából.

Rainer Pál régész, történész, muzeológus ünnepi beszédében felhívta a megemlékezés fontosságára a figyelmet, és hangsúlyozta a jelenkor emberének felelősségét a doni katasztrófa emlékének megőrzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!