Veszprém

2015.12.04. 18:05

Megérkezett Veszprémbe Joulupukki - Iskolásokat és beteg kisgyerekeket látogatott

Veszprém – A megyei kórház gyermekosztályának mindegyik kórtermébe bement, és a kicsikkel beszélgetett a lappföldi Mikulás, Joulupukki.

Balla Emőke

A finn Mikulás idén tizenharmadik alkalommal érkezett Magyarországra, Rovaniemi testvérvárosába, Veszprémbe azonban már tizennegyedik éve. Hogy miért, arra Joulupukki úgy válaszolt: mert itt nagyon aranyosak, kedvesek, őszinték, barátságosak a gyerekek. A testvérváros előjoga, hogy ide évek óta ellátogat, a veszprémi gyerekeket külön köszönti, örömteli karácsonyi hangulatot, jókedvet kíván nekik.

Veszprémi programjait a Kukkantó Baráti Kör Egyesület és a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület szervezi. A Mikulás péntek délután ellátogatott a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe, valamint  – ahogyan minden évben, úgy most is – a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályára.

Tizenkilenc beteg gyermek várta őt, az egészen kis csecsemők és a nagyok is, szülőkkel, testvérekkel együtt. Joulupukki előbb egy nagyobb kórteremben köszöntötte a gyerekeket, mesélt arról, hogy ahonnan jön, Mikulás faluban, egész évben karácsony van. Az Opus együttes előadott egy éneket, majd a Mikulás minden kórterembe benézett, és egy tolmács manó segítségével elbeszélgetett a gyerekekkel. Voltak bátrabbak, akik énekeltek neki, mások a betegségükről beszélgettek vele. Joulupukki kézfertőtlenítés után a frissen műtött kisfiút is köszöntötte. Sokan készítettek vele fotót, szülők, testvérek, az osztályon dolgozó orvosok, ápolók, az egyesületek tagjai. Joulupukki elmondta, hogy nemcsak Magyarországon, de hazájában is nagyon népszerű, Mikulás faluban évente félmillió ember látogatja meg. Egész évben elfoglalt, decemberben azonban még inkább.

Joulupukki szombat délelőtt kilenc órakor érkezik a színházkertbe, hogy ott találkozzon a veszprémi gyerekekkel, családokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!