Veszprém

2011.11.22. 11:35

Megújult a Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola

Veszprém - Közel tíz millió forintból újultak meg a Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola fürdői és kamaraterme.

Balla Emőke

A Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon egyik vonzereje a kiváló pedagógusgárda és a szakmai eredmények mellett , hogy egy épületben található az iskola és a diákotthon.

Az iskolába járó 72 diák közül 41 kollégista;  nemcsak az itt lakó tanulók, de az iskola vezetői is érezték, hogy a mosdók, zuhanyzók felújítását már nem lehet halogatni. Most egy modern, nyomógombokkal felszerelt, ezáltal energiatakarékos vizesblokkot, zuhanyzókat alakítottak ki,  közel nyolc millió forint értékben, tájékoztatott Kováts Péter, a zeneművészeti szakközépiskola igazgatója.



A kamarateremben az elektromos hálózat  és a világítótestek  újultak  meg, a  folyosókon tisztasági festést, meszelést végeztek; a munkák nyáron kezdődtek, és a napokban fejeződtek be. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere a keddi sajtótájékoztatón elmondta: az  oktatási intézmények felújítására a város idén 160 millió forintot költött, a Dohnányi szakközépiskola 10 millió forintos összegű beruházása jelentősnek számít.

A zeneművészeti szakközépiskola  azonban olyan érték, amit meg kell becsülni; a város büszke erre az intézményére. Kováts Péter  igazgató hozzátette: a műemlék jellegű  épület felújításának  következő lépése a nyílászárók cseréje lesz, ami nemcsak az energiatakarékosság, hanem a hangszigetelés  miatt is elengedhetetlen (a kamaratermi koncertek élvezetét  a beszűrődő utcazaj csökkenti). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!