Veszprém

2015.05.08. 16:38

Mindenki nyertes lett - A gyerekek játszva tanulhattak a műemlékekről

Veszprém - Mindenki nyert, akik közösen együtt tölthették az időt és végigjárták a Sétál a család Veszprémben program különleges állomásait.

Kutasi Zsófia

- A program célja, hogy színes helyismereti rendezvényeken vehessenek részt a családok, melyeken megismerhetik többek között a megyeszékhely történelmi értékeit és műemlékeit - tudtuk meg Nagyné Kozma Ildikótól, a szervező Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BaBaKO) vezetőjétől. A programot 2012-ben indították és immár negyedik alkalommal szervezték meg az elmúlt év során óvodások számára. Összesen nyolcvanöten vettek részt; kisgyermek nyolc veszprémi óvodából, közöttük a gyulafirátóti Kastélykert Óvoda csoportjai, valamint a Kozmutza Flóra Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói.

A résztvevők az oktatóközpont zöld koordinátor rendszerén keresztül juthattak hozzá a programfüzetekhez, melyeket kitöltve játékosan tanulhattak az ismert nevezetességekről. A Sétál a család Veszprémben programon az óvodások a szülőkkel együtt végigjárhatták a történelmi helyeket és épületeket a Kossuth utcáról indulva egészen a Laczkó forrásig. Hogy mikor, milyen tempóban végezték a feladatokat, azt mindenki maga döntötte el. A programfüzeteket Jákói Bernadett szerkesztette. A füzethez készült csatolt beadványokból, rajzokból, fotókból kiállítás nyílt a Jezsuita templomban.

A megnyitón Némedi Lajos alpolgármester méltatta a kezdeményezést. A gyerekeknek Némedi Lajos és Stiegelmayer Józsefné képviselő adta át az emléklapokat és a plaketteket. Fellépett a Betti és barátai citerazenekar, a legkisebbeket Gizella királynét megjelenítve Hatás Andrea színésznő is köszöntötte. Nagyné Kozma Ildikó kiemelte, szeretnék, ha a programmal a hagyományőrzés a családok életében ilyen módon is jelen lenne és a szülők a gyermekeikkel minél több időt töltenének együtt tartalmas kikapcsolódás mellett.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!