Veszprém

2015.10.12. 17:50

Mivel javítható az ellátás?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívással fordult a megyei önkormányzatokhoz: határozzák meg azokat a szolgáltatásfejlesztési célokat, amelyek észrevehetően javítanák a lakosság ellátását.

Őrsi Ágnes

Mivel a válaszadási határidő október 15., ezért rendkívüli közgyűlést hívott össze Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A testület a beérkezett észrevételeket és a Veszprém Megyei Területfejlesztési Szakmai Kollégium álláspontját megismerve, a következő javaslatokat fogadta el. Egyetértettek a tömegközlekedési szolgáltatás áttekintésével az iskolabusz hálózat fejlesztése érdekében. A háziorvosi rendelőben levett vért hetente egyszer szállítsák laboratóriumba, legyen mozgó prevenciós szolgálat – javasolják. Az utazó gyógypedagógiai szolgálat mintájára hasznos lenne utazó iskolapszichológus, felkészítő pedagógus hálózat kialakítása. Fontos a helyi civil közösségek építése, megerősítése, támogatása, a partnerség erősítése. Szociális témában az alapellátási formák garantált megjelenését, biztosítását tartották fontosnak bentlakásos, szociális, illetve gyermekjóléti intézményeknél. A megyei javaslatcsomag része a Koffer Színház, a színházak a faluban (járásban) program támogatása, továbbá kulturális előadássorozatok fejlesztése a könyvtárak bevonásával.

Rangsor nélkül került a javaslatok közé a duális képzés elindítása, technikai, szakmai hátterének megteremtése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!