Veszprém

2015.03.12. 17:43

Művészek az autistákért

Veszprém - Sok hasonlóság van a művészek és az autisták megítélésében; az ismeretlenség homálya lengi körbe őket, különlegesnek véljük őket, mert valahol mélyen komoly értékek szunnyadnak bennük – fogalmazott Oberfrank Pál és Orosz Zoltán a sajtótájékoztatón.

Szám Dorottya

Jótékonysági koncertet szervez a Petőfi Színház és az AutiSpektrum Egyesület Művészek az autistákért címmel. Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, hogy az eseményre az autizmus világnapja apropóján kerül sor. Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy mit tehetünk sérült embertársainkért, hogyan bonthatjuk le azokat a gátakat és akadályokat, amelyek elválasztanak minket.

Orosz Zoltán harmónikaművész úgy fogalmazott, hogy a sikeres kommunikáció alapja a megismerés, az alázat, az odafigyelés, a másik reakcióinak, gondolatainak a tiszteletben tartása. Az autisták esetében a markáns kapcsolat nem mindig jelenik meg a külvilággal, ugyanakkor nagyon komoly, felfedezésre váró értékek szunnyadnak bennük, csak meg kell találni a kommunikációhoz vezető utat. Ebben segít az autizmus világnapja alkalmából szervezett, március 28. és április 4. közötti veszprémi programsorozat.

A jótékonysági koncert szervezői a háromezer forintos belépőjegyekből összejött bevételt az AutiSpektrum Egyesület javára ajánlják fel. Az esemény fővédnöke Navracsics Tibor, európai uniós biztos, védnökei Szekeres Pál, az EMMI miniszteri biztosa és Rácz Jenő, a Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!