Veszprém

2014.08.10. 07:10

Múzeum-avatóval ünnepelt Hajmáskér

Hajmáskér – Számos érdekes program mellett a Falu és Tábortörténeti Múzeum ünnepélyes megnyitásával ülte Hajmáskér a huszonegyedik falunapokat.

Heffler Péter

Egész napos színes programokkal várták a kilátogatókat a XXI. Hajmáskéri Falunapok szombaton, a közösségi ház mögötti téren. A rendezvény már pénteken megkezdődött a Vadgesztenye Nyugdíjas Népdalkör történelmi emlékmenetével a református templomtól a Falu és Tábortörténeti Múzeumig, ahol sor került annak ünnepélyes átadására és az I. világháborús kiállítás megnyitására.

Köbli Miklós polgármester (jobbra) és Kovács Botond gondoskodik a finom ebédről (Fotó: Heffler Péter)


– Fontos esemény ez a település életében, mert az épületben bemutathatjuk a volt katonai tábornak, illetve Hajmáskérnek a történelmi múltját. Tervezünk a közeljövőben állandó és időszakos kiállításokat is, ami bízunk benne, jó hatással lesz a falu turizmusára. A mostanihoz a hadtörténeti intézet bocsátotta a rendelkezésünkre az első világháború menetét bemutató vándorkiállítást, továbbá Varsány István, Hajmáskér-kutató pár fényképe is megtekinthető - mondta Köbli Miklós polgármester. Szombaton reggel aztán jó hangulatú a délutánba átcsapó családi főzéssel indult a nap,amin a falu első embere is tevékeny részt vállalt. Este többek között a Hajmáskéri Nyugdíjas Népdalkör, a Vadgalamb Népi Tánccsoport, a Carmen tánccsoport és az Ezone együttes szórakoztatta a mulatni vágyókat, a kicsiket pedig légvár és dodzsem várta a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!