Veszprém

2015.12.27. 12:08

Nagyüzem volt a sürgősségin és az állatkórházban

Veszprém - Bőven akadt dolga a veszprémi kórház sürgősségi osztálya dolgozóinak, valamint az állatklinika ügyeletes orvosának az ünnepek alatt.

Kovács Erika

Átlagosan napi hatvan, főként idős beteget láttak el az ünnepek alatt a sürgősségi osztályon – közölte Dávid Gyula orvos igazgató. Mint mondta, elsősorban krónikus betegségben szenvedtek az idősek, akiket beszállítottak hozzájuk.

Dr. Farkas Áron ügyeletes orvos és Farkas Ferenc szakápoló Fotó: Balogh Ákos

Az ünnepnapok a forgalmat tekintve az orvos igazgató szerint hasonlítottak a többi hosszú hétvégéhez, és az országos médiahírekkel ellentétben náluk nem volt jellemző, hogy káros szenvedélyek miatt szállítottak volna hozzájuk betegeket.

Dr. Simon Henrietta Fotó: Balogh Ákos

Nem volt megállás a veszprémi állatkórházban, ahol az ünnepek alatt folyamatosan hozták az állatokat  - tudtuk meg Simon Henrietta állatorvostól. Vittek hozzájuk elütött kutyát, mérgezettet, és sok olyan állatot is, akik kaptak a karácsonyi menüből, ami súlyos gyomorpanaszokat okozott náluk. Állatvédők is szállítottak be kritikus állapotban levő kutyákat. Mindemellett  ápoltak babéziás, és epilepsziás tünettel is állatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!