Veszprém

2015.10.12. 11:10

Nyolc órán át nincs víz több veszprémi utcában - Fővezeték rekonstrukciót végez a vízszolgáltató

Veszprémben hétfőn reggel nyolc órától nincs víz a Borsos József, Ifjúság és Hunyadi János utcákban, a szolgáltató ugyanis ivóvíz gerinc és bekötő vezeték rekonstrukciót végez. A helyszínen lajtoskocsi biztosít tiszta vizet a lakosságnak.

Balogh Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk Veszprém több pontján kezdődtek útfelújítások, melynek keretében először ivóvíz rekonstrukciós munkálatokat végeznek el, így ahogyan arról a lakosságot előre tájékoztatták reggel nyolc órától délután négy óráig szünetel a vízszolgáltatás az említett utcákban. Ez nagyjából száz háztartást érint.

Fotó: Balogh Ákos

A helyszínen megtudtuk, az elöregedett eternitből készült vízcsövet csak nyomásmentesítés után kezdhetik el kiásni a szakemberek, ugyanis a rendszer sajátossága, hogyha nyomás alatt körülássák, az bárhol elpattanhat vízzel elárasztva a munkagödröt.

Délelőtt jól haladtak a munkálatokkal amennyiben semmilyen bonyodalom nem hátráltatja a munkásokat úgy a bejelentett határidőre minden bizonnyal sikerül új PVC csővel kiváltani a most kijelölt szakaszt és újra lesz víz a lakásokban.

Megjegyzendő, hogy bár a Borsos József utca nincs lezárva, személygépkocsival mégis nehezen lehet közlekedni, aki teheti válassza a szomszédos utcákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!