Veszprém

2014.03.21. 20:43

Orgonaest Bach születésnapján

Veszprém - Hagyományteremtő hangversennyel emlékeztek Johann Sebastian Bach születésnapjára pénteken este, az evangélikus templomban.

Kovács Erika

Napra pontosan 329 évvel ezelőtt született a világ zenetörténetének egyik géniusza. Ebből az alkalomból Rostetter Szilveszter ötlete nyomán, aki a templom karnagya egyben részleteket adtak elő a zeneszerző műveiből. Felcsendült a C-dur toccata, adagio és fúga, az Air, a D-dúr szvítből orgonaátirat, gyönyörű dallamok hangzottak el a Magnificat-ból: Quila respexit, az Et exultavit, az Et misericordia, a Suscepot Israel, valamint a Esurientes. A Máté passióból két ária: Erbarme Dich és a Komm, süsses Kreutz címűek, a Viola da gamba szonáta. Énekelt: Almásyné Bartl Katalin, Szántai Orsolya, Rostetter Magdolna, Almásy András, Vikmann Pál. A teltházas közönség Csaba Ágnes hegedű-, Kallai Nóra viola da gamba előadásával, valamint Rostetter Szilveszter orgonajátékával vehetett részt egy rendkívül színvonalas zenei időutazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!