Veszprém

2013.11.13. 09:34

Összefogással a szentgáli templomért

A helybeli Katolikus Ifjúsági Énekkar is fellépett azon a jótékonysági rendezvényen, melyet a katolikus templom tetőszerkezeti felújításának céljából szerveztek Szentgálon, az elmúlt vasárnap.

Somlai Veronika

Az 1700-as évek végén épült templom megóvása mellé anyagi lehetőségekhez mérten, mindig nagy összefogással, egy emberként álltak a helyi katolikus hívők. A mostani alkalom azért különleges, mert felekezeti hovatartozástól és lakóhelytől függetlenül jöttek a segíteni szándékozó emberek. Kovács Mihály esperes nem csak Szentgálon, hanem a környező településeken is vezeti a katolikus közösségeket, ezért jöttek a hívó szóra, testvéri szeretettel a szomszéd falvakból is.

Az 1700-as évek végén épült szentgáli templom (Fotó: Somlai Veronika)

Az érdeklődőket Dr. Márfi Gyula érsek köszöntötte. A műsorban fellépett az úrkúti Viva Voce Kórus, Eperjes Károly színművész, énekkel szolgált a szentgáli Református Énekkar, orgonán játszott Kráml Kristóf. A műsor után szeretetvendégség keretében kötetlen beszélgetésre várták a résztvevőket a helyi művelődési házba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!