Veszprém

2015.04.28. 10:56

Öt napon át, hatvannál is több program lesz a Gizella Napokon

Veszprém – Kiállítások, könnyű- és komolyzenei koncertek, népzenei mulatság és népművészeti kirakodóvásár is várja a látogatókat május ötödike és tizedike között a Gizella Napokon.

Marton Attila

A Gizella Napok a város kulturális életének esszenciáját adják, elsősorban a veszprémiekről és a veszprémieknek szól, fogalmazott Porga Gyula polgármester a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kedden. Hozzátette, minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot, régi-új helyszínként pedig a színházkert több produkciónak is otthont ad majd.

Ring Júlia, a szervező Veszprémi Programiroda kommunikációs munkatársa kiemelte, húsz helyszínen hatvannál is több programot kínál az idei, immár huszonnegyedik Gizella Napok.

Ring Júlia, a Veszprémi Programiroda kommunikációs munkatársa és Porga Gyula polgármester a tájékoztatón Fotó: a szerző

A nyitónapon, május ötödikén, kedden mutatják be Géczi János Likó Marcellről, a Vad Fruttik frontemberéről szóló kötetét. A színházkertben pénteken és szombaton mások mellett koncertet ad a Funk Infection, a Hollywoodoo, a Hősök és a Rubber Puppet is.

A hagyományokhoz híven szombaton kora este ünnepi műsor keretében átadják a Gizella-díjakat is, aznap Csemer Boglárka az Óváros téren, Charlie pedig a Várszínpadon lép fel.

A rendezvény vasárnapi zárónapján szabadtéri festészeti akció, irodalmi piknik, a nemzetiségek műsorai és koncertek is várják az érdeklődőket. A fentiek mellett bábszínház, könyvbemutatók és előadások is színesítik az ötnapos programsorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!