Veszprém

2014.01.15. 15:10

Óvodásokat díjaztak az iskola szervezte vetélkedőkön

Játékosan szoktatják az iskolához a nagycsoportos óvodásokat megyénk több általános iskolájában.

Balla Emőke

Több mint háromszáz óvodás vett részt szüleivel együtt szombaton a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében, ahol az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az Észkerék elnevezésű kétfordulós levelezőjáték eredményhirdetését tartották.

Horváth Szilárd, a Deák iskola igazgatója arról tájékoztatott, hogy az iskolába igyekvő apróságok számára összeállított játékos, logikai fejtörő feladatokat tartalmazó feladatlapok nagy népszerűségnek örvendenek. 369 óvodás küldte vissza a megoldásokat tizenegy veszprémi és egy vidéki óvoda képviseletében.

A Deák iskolában megtartott ünnepélyes értékelés előtt az iskola színjátszóinak karácsonyt idéző előadását tekinthették meg az óvodások szüleikkel. Az óvodások okleveleket és kisebb tárgyjutalmakat vehettek át munkájuk jutalmaként az iskola tanítónőitől.

Ebben a tanévben már hatodszor szervezték meg a versenyt. A feladatok többsége logikai volt, olyanok, melyekhez hasonlót az óvódai foglalkozásokon is végeznek a gyerekek. Bizonyos formákat eltérő színű ceruzával kellett kiszínezniük. Logikai sort kellett felismerniük és folytatniuk. Más feladatban meggyógyították a sérült ötpettyes katicákat, melyeknek a szárnyain ötnél kevesebb pettyet láthattak. A feladatokat az óvodapedagógusok ismertették, és maguk is a munkájuk eredménye felmérésének tekintették a megoldások milyenségét. Ebben az évben is nagyon élvezték a gyerekek a kétfordulós versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!