Megbecsülés és tisztelet

2017.11.21. 08:00

Pedagógusok vehették át emlékdiplomájukat a városházán

Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve végzett pedagógusok munkáját a városházi ünnepségen köszönték meg Veszprémben.

Balla Emőke

A pedagógusok nevelnek, bátorítanak, jóra biztatnak, tudást adnak át – mondta Némedi Lajos a hétfői rendezvényen, ahol emlékdiplomájukat vehették át a pedagógusok. Az alpolgármester úgy fogalmazott: csak néha tudjuk kifejezni nekik hálánkat és köszönetünket, pedig nagyon sokat tettek a jövő generációjának oktatásáért, neveléséért. Azt kívánta az emlékdiplomásoknak, hogy megbecsülésben, tiszteletben, jó erőben és békességben éljék életüket.

Az emlékdiplomákat Némedi Lajos és Halmay György adta át azoknak, akik tanítói oklevelüket ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve szerezték meg, és harminc éven át pedagógusként dolgoztak. Az önkormányzat köznevelési, ifjúsági és sportbizottságának elnöke azt mondta: sokakhoz személyes, régi kapcsolat fűzi, többekkel együtt dolgozott. A pedagógus a legnemesebb, legféltettebb kinccsel, a gyerekkel dolgozik. A szülők rájuk bízzák gyermekeiket, bizalommal fordulnak feléjük, a pedagógusok igyekeznek megfelelni az elvárásoknak. A több évtizedes pedagóguspályán sok nehéz helyzet adódik, de a pedagógusok a legtöbb tudást, ismeretet, emberséget adják tanítványaiknak.

Ötven éve végzett, arany emlékdiplomát kapott Balogh Teréz, Dóczi Péterné, Inasi Andrásné, Mogyoróssy Elekné és Péterné Lőwey Lilla. Hatvan éve végzett, gyémánt oklevelet vehetett át Báthory Józsefné, Bucs Jenőné, Papp Sándorné, Szaksz Vincéné és Utczás Györgyné. Hatvanöt évvel ezelőtt kapta meg oklevelét, most vasdiplomával köszöntötték Gyöngy Gyulánét és Szabó Gyulánét. Rubindiplomát kapott a hetven éve végzett Kováts Sándorné. Az ünnepi műsorban közreműködött Antal Alexa, majd a pedagógusosokat egykori és jelenlegi kollégáik, igazgatók, tanítványok köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában