Veszprém

2014.09.04. 15:35

Félmilliárdból épült újjá az államkincstár épülete

Megszépült, korszerűsített épületben várja az ügyfeleket az Államkincstár veszprémi igazgatósága.

Heffler Péter

Ünnepélyes keretek között csütörtök délelőtt adták át a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának megújult épületét, melyen dr. Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár, dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, Somlai Józsefné, megyei igazgató és Brányi Mária alpolgármester is részt vett.

– A debreceni mellett a veszprémi igazgatóságunk az, amelyben valamennyi kolléga egy épületben tud munkát végezni, ami vezetésszervezési, illetve az ügyfelek szempontjából is nagy könnyebbséget jelent – mondta Dancsó József a mintegy félmilliárd forintos beruházásról, amilyenre közel harminc éve nem volt példa.

Az államkincstár elnöke emellett kiemelte, egyetlen napra sem kellett bezárni, zökkenőmentesen tudták fogadni a felújítások ideje alatt is az ügyfeleket, akiket most már a legkorszerűbb körülmények várnak.

– A veszprém megyei igazgatóság épületének megújulása egyben az államkincstár fejődésének is jelképe. Törekszünk arra, hogy minél komfortosabb körülmények között fogadják az irodák az ügyfeleket, akiket mostantól baba-mama barát ügyféltér is vár. Fontos megemlíteni, hogy az átalakítások 2012-2014 között zajlottak, a tavalyi évben a veszprémi a megyei igazgatóságok közül mégis a legjobban teljesített – árulta el Berczik Ábel.

Somlai Józsefné megyei igazgató még kitért a beruházások menetére, ami 2012-ben az épület energiahatékonysági felújításával kezdődött, például a régi vasablakok cseréjével, vagy a kazánház felújításával. Tavaly nyárra befejeződött az ügyféltér átalakítása, ahol a családtámogatási és az állampénztári ügyfelek már külön intézhetik ügyeiket. Idén pedig a második, harmadik emelet korszerűsítésével teljesen megújult az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!