Veszprém

2015.11.21. 11:04

Pro Meritis-díjat kapott Schall Tamás

Veszprém - Pro Meritis-díjat kapott Schall Tamás, a veszprémi Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa.

Balla Emőke

Hálaadásra gyülekeztek a hívek szombat délelőtt a Cholnoky lakótelepen lévő Magyarok Nagyasszonya templomban, a megújított tetőzetért mondtak köszönetet. Közel 10 millió forintba került a munka, amit a későbbiekben folytatni kell, a tetőn lévő üvegek és nyílászárók cseréjével.

A templom 1995-ben készült el, a plébánia 1989-ben kezdte munkáját. Schall Tamás plébános szeretettel, buzgalommal hozta létre a közösséget a Cholnoky városrészben, hangzott el a laudációban. Kitartó és áldozatos munkájáért a város Pro Meritis-díjjal jutalmazta őt, az elismerést Porga Gyula polgármester adta át. A plébánosnak gratulált Márfi Gyula érsek, aki érseki tanácsosi címet adományozott neki.

A plébános úgy fogalmazott: a polgármester és az érsek atya kitüntetése nyugtalanná teszi, hiszen tudja, ezután még többet, még jobban, még odaadóbban kell szolgálnia.

Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára köszöntőjében arról beszélt, Magyarország kormánya támogatja Mindszenty József bíboros emlékének megőrzését, ezért újulhat meg több templom, emlékhely az ország különböző pontjain, így Veszprémben is a Mindszenty-emléktemplom. Veszprém a magyar történelem, Mindszenty bíboros és a hit városa, mondta az államtitkár.

Az ünnepi szentmisén Márfi Gyula érsek megáldotta a templomot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!