Veszprém

2012.04.28. 15:53

Red Bull röpnap - Megyeiek rekordkísérlete a versenyen

A szárnyaló tehetségek versenyén idén egy megyénkből induló csapat is esélyes lehet a fődíjra. Szavazzon az indulókra április 30-ig!

Napló Online

Idén június 10-én rendezik meg a malacfejekkel és óriási esésekkel nevetettő Red Bull röpnapot, melyen egy Veszprém megyéből induló csapat is jó esélyekkel indul a főnyereményért. A Flyer Bishop névre keresztelt veszprémil és várpalotai tagokból álló csapat évek óta tervezi, hogy csúcsot dönt, eddig sajnos mindig lecsúsztak a jelentkezésről.



2012-ben azonban jelentkeztek és bekerültek a legjobb negyven csapat közé, ahol a közönség szavazati alapján juthatnak be a következő fordulóba, amikor elkezdhetik a repülőgép megépítését is.

Soós Tamás a csapat vezetője elmondta, hogy terveik között szerepel, hogy megdöntik a 2010-ben Minesotában felállított világrekordot, ahol 63 másodpercig tartózkodott a levegőben egy repülőgép. Soós Tamás blogjában bemutatja terveiket.

A röpnapon egy hat méter magas, víz felett felállított rámpáról kell elindulni a saját készítésű repülőgéppel, a cél pedig a levegőben maradás.. Az öt főből álló csapatok közösen készítik fel a gépet a repülésre, de a versenyen csak egyikük ülhet kormány mögé, a többiek a startnál segítenek a pilótának.

A zsűri három szempontból értékeli a csapatokat:

- a rajt előtt bemutatott 45 másodperces produkció
- kreativítás és egyediség
- röpképesség


A szoftverek fejlesztésével foglalkozó Soós Tamás elmondta, hogy a versenyen a gépek többsége röpképtelen, így gyakorltailag a vízbe zuhannak.
Tamásnak húszéves álma válna valóra, ha bekerülnénak a legjobb 35 közé, és akkor kezdhetnék el a repülő megépítését is. Erre e célra már felajánlottak nekik egy hangárt Tésen.

Segítsen Ön is Flyer Bishop csapatának, szavazatával, hogy képviselhessék megyénket a Red Bull versenyén. Kattintson ide!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!