Veszprém

2016.11.23. 18:45

Rohamosan öregszik a társadalom

Veszprém – Az időskorban felmerülő problémákról és azok megoldási lehetőségeiről rendezett szakmai napot a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola szociális munka tanszéke.

Marton Attila

A szak   rendezvényén szociálpolitikai, egészségügyi és mentálhigiénés szempontból is megközelítették az előadók a kérdéskört.
Varga István, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora köszöntőjében kiemelte, a katolikus egyház egyetlen kötelező emléknapja Szent Erzsébet ünnepe. A hosszú élet kívánatos, a korral és az azzal járó tapasztalatoknak minden nép körében nagy a tekintélye, tette hozzá.

Kaszásné Leveleki Magdolna, a szociális munka szakvezetője kiemelte, jelenleg minden ötödik magyar 65 évnél idősebb, az idősek arányának növekedése pedig várhatóan a következő években is folytatódik. Hozzáfűzte, a tendencia megváltoztatja a családok életét, az oktatásnak és a tudománynak reagálnia kell erre a változásra. A megnyitón a főiskola Szociális Szakképzésének Elkötelezettje díjat vehette át Kaszásné Lovasi Lívia Varga Istvántól.

A szakmai előadások előtt Mátyus Károly, a Bakony Fotóklub elnökének munkáiból nyílt kiállítás. Az öregkor titkai című tárlat megnyitóján Márfi Gyula érsek hangsúlyozta, minden elesettet támogatni kell, különösen igaz ez a gyermekekre és az idősekre. Hozzátette, az egyház az irgalmasság lelki cselekedetei mellett az idősek gondozásával, gyógyításával fizikai segítséget is nyújt a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!