Veszprém

2014.01.15. 19:58

Sikeres diákok az országoson

Kiemelkedően szerepeltek a Bolyai matematikai verseny Veszprém megyei fordulójából az országos döntőbe került csapatok Budapesten múlt év végén.

Varga Ibolya

Többek között országos első, második és hetedik helyezést is szereztek a veszprémi diákok – tudtuk meg Horváth Szilárdtól, a megyei fordulót szervező Deák Ferenc Álta-lános Iskola igazgatójától.

Az országos döntőn a kis matematikusoknak előbb írásbeli feladatokat kellett megoldaniuk, majd kategóriánként az első hat helyezett jutott tovább a szóbeli fordulóba, ezt követően alakult ki a végső sorrend.

Harmadik évfolyamon második helyezést ért el veszp-rémi Kossuth iskola csapata. Csapattagok: Morvai Levente, Pituk Mátyás, Czövek Benedek és Hidvéghy Ádám, felkészítőjük Horváthné Berta Éva. Negyedik évfolyamon hetedik helyezést ért el a Deák iskola csapata, tagjai: Beke Gellért, Csoltó Krisztián, Kömíves Norbert, Nagy Zselyke, felkészítő Hergovits Judit. Az ötödik évfolyamon a megyét a Deák iskola képviselte, harmincadik helyen végeztek. Csapattagok: Csóti Zotmund, Óváry-Nagy Ádám, Prins Alexander, Tóth Gábor, felkészítő: Horváth Szilárdné. A hatodikosok között a veszprémi Kossuth iskola csapata a 26. helyen végzett, csapattagok Gfellner Bálint, Hetyei Kristóf, Heller Dániel, valamint Lázár Bence, felkészítőjük Nagyné Czaun Marianna. A legjobb helyezést a Deák iskola csapata érte el, hetedik évfolyamban ugyanis mindenkit megelőzve elsők lettek. Az aranyérmes csapat tagjai: Agg Laura, Borbély Bálint, Borsos Zsófia és Jeges Gábor, felkészítőjük Horváth Szilárdné. A veszprémi Bo-tev iskola csapata a nyolcadik évfolyamosok versenyében a huszonnegyedik helyezést érte el. Csapattagok: Bodnár Babett, Enessey Fanni, Szabados Bálint, Szilágyi Bence, felkészítő Bére György.

Az eredmények figyelemre méltók annak ismeretében, hogy az idei országos Bolyai matematikai versenyen csaknem harmincötezer diák vett részt, több mint nyolcezer-hétszáz csapat képviseletében. Sőt, ebbe a versenybe Hargita és Kovászna megye is bekapcsolódott.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!