Veszprém

2017.01.22. 18:09

Sikeresen teljesítettek a megyei természetjárók

A hétvégén tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség a Stadion tanácstermében.

Jákói Bernadett

A tavalyi és az elmúlt 10 év szervezeti munkájának beszámolóját követően elismeréseket adtak át a tavalyi évben sikeres teljesítményt nyújtott megyei természetjáróknak, szakosztályoknak.

Veszprém megye legjobb ifjúsági gyalogos szakági leány túrázója az ajkai Heizer Nóra lett, aki saját oklevele mellett édesapja bakancsos kupáját is átvehette Karácson Sándor szakmai alelnöktől Fotó: Jákói Bernadett

A Veszprém megyei természetbarát egyesületeket koordináló és összefogó szervezet elnöksége felterjesztésére elismeréseket vehettek át a legjobban teljesítő bakancsosok. A hivatalos beszámoló után az egyéni és a szervezeti minősítések átadásán a veszprémiek, az ajkaiak, a balatonfürediek, a tapolcaiak mellett a szomszédos megyéből érkező győri túrázók is részt vettek. A természetjárók több kategóriában vették át megérdemelt okleveleiket, kupáikat. 17 fő teljesített három Veszprém megyei túramozgalmat és így ők a Veszprém megye Bakancsosa címet és egy ehhez járó kupát kaptak. Ebben a kategóriában az ajkaiak tíz , veszprémiek négy , a győriek három fő képviselettel nyerték el a címet.  Veszprém megye legjobb férfi túrázója elismeréssel járó oklevelet 21 megyei sporttárs kapott meg, legelső helyen Szalai József ajkai sporttúrázó bizonyult. A hölgyeknél 22 fő közül a szintén ajkai természetjáró, Kovácsné Kóger Judit került az élre. Veszprém megye legjobb ifjúsági túrázója gyalogos szakágban Heizer Nóra, sítúrázásban pedig az ajkai Doetsch testvérpár,  Bori és Anna lettek. Kerékpáros kategóriában a két legjobb hölgy is a Bánki Donát TE tagja, Annus Szilvia és Bachstadt Ildikó, míg a férfiaknál szintén a két ajkai fiatalember, Garbai Gábor és Heizer Tamás lett. Az egyesületek tevékenységét értékelő elismerésben az első helyen a jeles eredményeket is elérő, ajkai természetjárókat koordináló Bánki Donát Természetbarát Egyesület, a második helyen a veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület, harmadik helyen az Ajkai Kórház Sportegyesület bizonyult.

A szervezeti megalakulásának jubileumi évfordulójához közeledő megyei természetbarát szövetség idei, főprogramjában a bronzjelvényes túravezetői tanfolyam elindítása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!