Veszprém

2015.08.27. 11:02

Szerelik a konténer tantermet a Botev iskolában

Konténer tantermet állítanak fel a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A megoldás ideiglenes, egy tanévre szól.

Balla Emőke

Az első osztályosok árpilisi beíratásánál kiderült, hogy a Botev iskolába sokan jelentkeztek, nemcsak a körzetbe tartozó, de a német nemzetiségi oktatást választó gyerekek is. A létszám növekedés miatt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) osztály indítását támogatta. Az épület fenntartója, a városi önkormányzat is egyetértett a döntéssel, a májusi közgyűlés határozott a bővítésről. Pár hónap alatt nem lehetett volna új tantermet építeni (tervezéssel, engedélyeztetéssel, kivitelezéssel együtt), ezért ideiglenes megoldás született: konténert bérel az önkormányzat, tájékoztatott Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.


Különböző konténerek léteznek, a Botev iskolához érkező konténer egy osztálytermet foglal magában. Mosdót, WC-t nem, hiszen azok a főépületben vannak. A konténert egy „nyaktaggal” összekötik az épülettel, szerves egységet képez majd az iskolával. Az előkészítő munkák - tervezés, terület kialakítása, beton tuskók, „nyaktag”, áramellátás kiépítése – közel három millió forintba kerültek, a bérlés költsége havi 600 ezer forint, a bérleti szerződést az önkormányzat köti.

A jelenlegi ideiglenes megoldás (a konténert csak jövő nyárig bérlik), a végleges megoldás a tanterem építése. Ezt jelezni kell az  önkormányzat költségvetésében, el kell kezdeni a tervezési munkákat, az építkezés előkészítését, hangsúlyozta Schmidt István.

A Botev iskola udvarára csütörtökön délelőtt érkeztek a konténer elemei, melynek szerelését a szakemberek elkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!