Veszprém

2013.04.16. 13:21

Szermentesen is lehet élni

Látványos ünnepséggel zárul az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Prevenció 2013. elnevezésű programsorozata.

Varga Domokos Péter

A tanév folyamán saját munkatársaik, a városi rendőrkapitányság, a megyei rendőr-főkapitányság, a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve részvételével hat veszprémi iskolában tartottak felvilágosító előadásokat. Erről a drogambulancia elnök-igazgatója tájékoztatta a sajtót.

Szabóné dr. Virányi Judit elmondta, a Bárczi Gusztáv, a Báthory, a Deák, a Cholnoky általános iskolák, valamint a Jendrassik-Venesz és a Táncsics középiskolák kapcsolódtak be a programba. Az előadók valamennyien díjmentesen vállalták a részvételt, az egyéb költségeket is igyekeztek a minimálisra leszorítani.

Látványos, hírességeket megmozgató programzárót szeretnének tartani. Azt akarják, hogy üzenetük – szermentesen is lehet élni – minél több emberhez eljusson. Ezt a prevencióban részt vevő diákok fogják közvetíteni. Nem csupán az illegális drogok, hanem a legálisan beszerezhető élvezeti szerek (alkohol, kávé, cigaretta) fogyasztásának egészségromboló hatásaira is fel akarják hívni a figyelmet.

Az április 25-i záró rendezvény részeként a Március 15. úti sportcsarnokban délelőtt többek között focikupára kerül sor, ennek győztese a tanárokkal és gálacsapattal mérkőzik. A gálacsapatban hírességek szerepelnek, például a Hősök zenekar tagjai, több ismert színész és közéleti személyiség. Délután a Táncsics Mihály szakközépiskolában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mond köszöntőt, a résztvevők Müller Péter író és Felméri Péter humorista előadását is meghallgathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!