Veszprém

2013.08.30. 17:48

Találkozó tudósítóinkkal

A média számára felértékelődnek a mikro- és kisközösségek, akik egyre többet szeretnének látni, hallani magukról – fogalmazódott meg tanulságként pénteken a Napló tudósítói ankétján.

Bartuc Gabriella

Közel húsz civil és külső tudósító fogadta el meghívásunkat arra a találkozóra, amelyet kiadónk, a Pannon Lapok Társasága (PLT) és a Napló szerkesztősége kezdeményezett azért, hogy értékeljük az eddigi munkájukat, és megbeszéljük az információszerzési szokások átalakulásával járó tájékoztatási változásokat, feladatokat.

 

A tudósítói találkozón workshop keretében vitatták meg fiatalabbak és idősebbek a korszerű újságírás elvárásait (Fotó: Nagy Lajos)


A rengeteg ötlet, javaslat, tennivaló mellett szóba került a kapcsolattartás hatékonyságának javítása, lapcsoportunk vizuális szabályzata, az újságok online hírportáljainak és digitális kiadásainak jelentősége. A világ láthatóan a személyes információk megosztásának irányába fordul, ami felértékeli a helyi tudósítók szerepét. Mindent megteszünk azért, hogy megyénk területét minél inkább lefedjük velük – mondta Bartuc Gabriella felelős szerkesztő.

– Az emberek magukat akarják látni a lapokban, magukról, az őket körülvevő világról szeretnének minél többet megtudni – fogalmazta meg a mai újságírás lényegét Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója. Ebből az alkalomból adta át Barták Péter főszerkesztő a tudósítói verseny legjobbjának díját, egy három napos hétvégi pihenést Füszfa Ernőné tudósítónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!