Veszprém

2013.07.24. 22:00

Tánc a hevederen

Slackline. Egy új őrület az extrém sportok között. Még nincs magyar neve, leginkább kötéltáncnak mondják, de a hozzáértők azonnal kijavítják: nem kötél, hanem heveder, és nem feszes, hanem dinamikus, rugalmas.

Penovác Károly

A lényeg, hogy szórakozásnak, mozgásnak, sportnak, vagy egyszerűen csak bulinak valóban nem rossz. Fejleszti az összpontosítást, az egyensúly- és ritmusérzéket. Kell hozzá egy heveder (slackline-szett) és két stabil pont, ahol rögzítjük. Ez általában két fa, de jó vastag legyen, mert komoly terhelést kell kibírnia. A hossz és a szélesség változó, a kezdőknek szélesebbet (5 cm) és rövidebbet (10 15 m) ajánlanak. A magasság valahol a térd és a derék között legyen, a lényeg, hogy ugrásnál se érjen a földre. Kezdésként azért még ne ugráljunk, elégedjünk meg azzal, ha egyáltalán fenn tudunk maradni, vagy elcsoszogunk néhány métert.

Dormán Bertalan sem ma kezdte. A piliscsabai fiatalember a nosztori kalandparkban tartott bemutatót (Fotó: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!