Veszprém

2016.02.18. 20:18

Tehetséges diákok - Bem matematikaversenyt rendeztek

Veszprém - A népszerű Bem matematikaversenyre az idei tanévben megyénk 12 településének 25 iskolájából 726 diák nevezett.

Balla Emőke

A tanulók a 2-8. évfolyamon mérhették össze tudásukat a körzeti fordulón. Évfolyamonként a legjobb 30 tanuló jutott a megyei döntőbe, akik közül az első tíz helyezettet hívták meg a csütörtöki ünnepélyes eredményhirdetésre a versenyt szervező Deák Ferenc Általános Iskolába. A diákokat Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte, majd az iskola 2. b osztálya farsangi hangulatot idéző vidám műsort adott. Horváth Szilárd intézményvezető értékelte a diákok teljesítményét, a rendezvényen 18 iskola diákjai és felkészítő pedagógusai vehettek át jutalmat.

A második évfolyamon első lett Straszewski Márton (Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő tanára Hergovits Judit), a harmadik évfolyamon Őri Bálint lett a győztes (Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő Csunyiné László Judit).

A különböző korcsoportokban a kategóriák első helyezettei. Bebizonyították, hogy kiváló matematikusok
Fotó: Mátyus Tamás

A negyedik osztályosok legjobbjai Hoffer Ede (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő Giricz Erzsébet) és Tóth Vivien Vanda (Deák iskola, felkészítő Giricz Erzsébet). Az ötödik osztályosok között is két győztes lett: Badics Eszter (Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő Horváth Brigitta) és Link Erik (Báthory István Általános Iskola, felkészítő
Weingartnerné Gulyás Zsuzsanna).

A hatodik osztályosok között első Beke Gellért (Deák Ferenc iskola, felkészítő Fekete Marianna), a hetedik évfolyam diákjai közül Gurin Tünde győzött (Deák iskola, felkészítő Fekete Marianna). A nyolcadikosok között két első helyezett van: Barabás Eszter (Hriszto Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola, felkészítő Béresné Boros Ágnes) és Berzsenyi Bence (Botev iskola, felkészítő Filipovitsné Jankó Aranka).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!