Veszprém

2014.05.05. 18:31

Teljesen megújul a pokoli torony

A Házgyári úton működhet tovább a Családok Átmeneti Otthona 2015-től, a változásról lakossági fórumon tájékoztatták az intézménynek jövő évtől helyet adó társasház lakóit.

Marton Attila

A Házgyári út 1. számú épület – amelyet a veszprémiek „pokoli toronyként” ismernek – első emeleti szintjét csaknem 113 millió forintból újítják fel, az összeget az Európai Unió finanszírozza. A kivitelezés tervezett megvalósítási ideje jövő év közepe.

Porga Gyula polgármester kiemelte, a felújítás javítja az épület presztízsét. Emlékeztetett, a Családok Átmeneti Otthona a Pápai úti intézményben méltatlan körülmények között működik. Brányi Mária alpolgármester felidézte, az otthon átköltöztetését eredetileg Jutaspusztára tervezték, azonban lakossági ellenállás ezt meghiúsította. Hozzátette, a fejlesztés célja, hogy biztosítsák a továbblépéshez szükséges feltételeket az érintett családoknak.

A férőhelyek száma a Pápai úti otthonhoz hasonlóan 30 fő lesz. A szinten hét la-kóegységet alakítanak ki, a bentl akó családokat külön lakószobákban helyezik el. A szobákhoz vizesblokk is tartozik majd, a lakók számára emellett közös konyha étkezővel, mosókonyha, valamint egy közösségi és egy gyerekfoglalkoztató helyiség áll majd rendelkezésre. A lakó-épület környezetében parkot, játszóteret létesítenek majd.

A Házgyári úti épületet a kilencvenes években privatizálták, egyes szintjein szükséglakásokat alakítottak ki, ezzel egyidejűleg az épület általános állapota a karbantartás teljes hiánya miatt erősen leromlott. A társasház 2009-ben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat többségi tulajdonába került, azóta megkezdték az épület helyreállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!