Veszprém

2016.12.11. 20:07

Természetjárók élvonalban

A Megyeháza Szent István termében a napokban megrendezett Veszprém megye Sportdíj átadási ünnepségén és gálán két megyei természetjáró is vehetett át a rangos elismerést.

Jákói Bernadett

A 2004-ben alapított Tüskés Endre –díj idei egyik birtokosa Király István, aki közel ötven éve tevékenykedik a természetjárásban, 1967 óta látta el a titkári feladatokat a Fűzfői Atlétikai Club szakosztályában. 1986-tól 2011-ig, mint szakosztályvezető, aktívája volt egyesületének. Közreműködésével  a szervezete kulcsos házat és tornapályát létesített. A megyei szövetségben elnök, technikai vezetőként, több mint 2000 km turistaút festése történt meg az ő koordinálásával.

A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség kitüntetettjei, Szalayné Zsirai Éva és Király István a díjátadón
Fotó: Jákói Bernadett

Ő vezette be az MTSZ ( Magyar Természetbarát Szövetség)  által javasolt szabványokat . Aranyjelvényes túravezető, Érdemes természetjáró, az Országos Kék Túra útvonalát háromszor is teljesítette. Szalayné Zsirai Éva a Bakony Természetbarát Egyesület vezetőségi tagja, aktív programszervezője. Kiemelkedő munkát végez a megyei turistautak festésében, felújításában, munkafolyamatok lebonyolításában. Szervezi a túravezetőképzéseket, teljesítménytúrákat. A Bakony Természetbarát Egyesület újjáalakításában nagy feladatot vállalt. A Természetbarát Szövetség adminisztrációinak aktív segítője, motorja, munkába bevonja az egyesülete tagjait is.   – mondta el Mag Éva elnök, aki büszke arra, hogy az elmúlt években a természetjárók is ezen a rangos díjátadón vehetik át több évtizedes önkéntes munkájuk eredményeként elismeréseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!