Veszprém

2014.01.15. 20:51

Tiszta lappal folytatják

Rendkívüli ülésen tárgyalt az önkormányzat közgyűlése az adósságkonszolidációról szóló nyilatkozat elfogadásáról szerdán.

Mátyus Tamás

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, az állam tavaly Veszprém adósságállományának 70 százalékát, mintegy 5 milliárd forintot vállalt át az adósságkonszolidáció részeként, most pedig a fennmaradó összeget, közel kétmilliárd forintot.

A vita során Gerstmár Ferenc a korábbi városvezetések felelősségét firtatta, Forgóné Kelemen Judit pedig arra volt kíváncsi, kinek az érdekét szolgálja az adósságátvállalás. Dr. Mihalovics Péter a Fidesz– KDNP frakcióvezetője történelmi pillanatnak nevezte az adósság átvállalását, és kijelentette, ezzel minden, a településen élő ember jól jár. Czaun János arról beszélt, a korábbi kormányzatok egyre több feladatot hárítottak a helyhatóságokra, ám forrást nem rendeltek hozzá, ami hozzájárult az eladósodáshoz.

Brányi Mária alpolgármester úgy fogalmazott, a terhektől való megszabadulás még biztonságosabb működést eredményez. Végül 12 igen szavazat és két tartózkodás mellett támogatták az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!