Veszprém

2016.06.08. 16:40

Tisztelik őt - Németh Ferenc Pro Meritis-díjat kapott

Veszprém - A Táncsics Mihály Szakközépiskola pedagógusnapi ünnepségén Pro Meritis-díjat vehetett át Németh Ferenc.

Balla Emőke

A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium ünnepi rendezvényén a város elismerését Némedi Lajos alpolgármester adta át Németh Ferencnek, aki 1973 óta nevel, tanít és vezet. Igazi pedagógusként mély humánummal, empátiával áll tanítványaihoz. A kollégiumi nevelői közösség oszlopos tagjává vált. Segítette a hozzá fordulókat, mindig a megoldást, sosem a kifogásokat kereste, hangzott el a laudációban.

Németh Ferencnek (jobbról) Némedi Lajos adta át az elismerést
Fotó: Penovác Károly

Németh Ferenc 1989 óta az iskola kollégiumának vezetője. Humánusan fegyelmező, demokratikus vezető, akit tanítványai és munkatársai egyaránt tisztelnek és szeretnek. A közösségben olyan légkört teremtett, amely egyszerre egyesítette a családi fészek nyugalmát a szülői szigor követelményeivel. Nemcsak a kollégiumnak, hanem az egész iskola mindennapi életének aktív, meghatározó tagja. Elhivatott tanárember.

A kollégiumi nevelői közösséget csapatként vezette, beosztottjai mindig számíthattak rá. A Kollégiumi Szövetség tagjaként folyamatosan dolgozik az intézmény szakmai, pedagógiai munkájának megújításért. A Táncsics Szakközépiskola Kollégiuma szakmai és pedagógiai munkájának irányításában végzett tevékenysége elismeréseként a város Pro Meritis-érmet adományozott neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!