Veszprém

2014.08.07. 13:42

Tizedik évét ünnepli és támogatókat keres a Pannonfíling

A tizedik Pannonfíling Mozgóképes Találkozót október 11-én rendezik meg az Expresszó Klubmozi és Kávézóban. A rövidfilmes szemle különleges kulturális csemegét ígér. A fesztiválhoz támogatókat keresnek a szervezők.

Kutasi Zsófia

– A fesztivált idén közösségi finanszírozásból, a "sok kicsi sokra megy" elv alapján elsősorban magánszemélyek adományaiból szeretnénk megvalósítani. A Pannonfíling az adjukossze.hu oldalon várja a támogatásokat. Nyugaton a közösségi finanszírozásnak már hagyományai vannak, a honlap a hazai adományozási kultúra fejlődését segíti elő – nyilatkozta Németh Csaba szervező.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó különlegessége, hogy a látottakat barátságos környezetben vitathatják meg a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Az alkotók így közvetlen visszajelzést kapnak munkájukról, emellett a nézők is bepillanthatnak a filmkészítés kulisszái mögé.

A tavalyi győztes film:

Az elmúlt kilenc évben több mint kétszáz hazai és határon túli amatőr és független filmes különböző műfajokban mutatta be alkotásait. A fesztivál résztvevői közül többen már megbecsült tagja a hazai mozgóképes szakmának, és a Pannonfílingen bemutatott filmjeik más fesztiválokon is sikerrel szerepeltek. Az alkotásokat a Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra szeptember 5-ig lehet beadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!