Veszprém

2015.09.29. 18:02

Több segítséget kell adni Kárpátaljának

Veszprém – Bírósági ülnökök megválasztásával kapcsolatban pótválasztást írt ki a köztársasági elnök, így a Veszprém Megyei Önkormányzat szeptemberi közgyűlése zárt üléssel kezdődött.

Őrsi Ágnes

Három ülnököt választottak a Veszprémi Törvényszékre, hármat a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, valamint egy pedagógus ülnököt, aki a fiatalkorúak büntető ügyeiben fog segíteni. Napirend előtti felszólalásában Ferenczi Gábor, a Jobbik képviselője arról beszélt, hogy a migrációs folyamatok elvonták a figyelmet a rendkívül nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyarságról, és kérte a képviselőket, gondolkozzanak további segítségen, hiszen Veszprém megye évtizedekre visszamenőleg jelentős külkapcsolatokat ápol területtel, különös tekintettel a magyarlakta településeke. Ezt követően Tábori Ferencet megválasztották az ügyrendi bizottság elnökének a leköszönt Pálffy István helyett. A kereszténydemokrata politikus ugyanis időközben diplomáciai pályára lépett, nagyköveti megbízólevelét szeptember 25-én veszi át Dublinban. Elfogadta a testület a beszámolót arról, hogy miként teljesítette a megyei önkormányzat idegenforgalmi és sportfeladatait.

Elismeréssel szóltak a képviselők Veszprém megye Integrált Területi Programjának elfogadási folyamatáról, hiszen az eltelt két év alatt az önkormányzati hivatal mindent megtett a leendő projektek megfelelő előkészítéséért. Meghívott vendégként Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Elnöke fűzött kiegészítést gondosan kimunkált beszámolójához, Veszprém megye agrárgazdaságáról. Többek között elmondta, hogy az új, uniós előírásoknak is megfelelő földtörvény a célt jól szolgálja, ám lassabb eljárási folyamatot eredményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!