efop

2017.10.19. 07:30

Több tízmilliárdból fejlődhet a megye

Oktatási és szociális intézmények infrastrukturális fejlesztése mellett több százmillió forintot nyertek el civil szervezetek az egyik európai uniós programban a megyében.

Marton Attila

s

Schanda Tamás, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára ki-emelte, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Veszprém megyei fejlesztései megközelítik a 28 milliárd forintot, ez az összeg a következő hónapokban emelkedhet. A programban 18 köznevelési intézmény infrastruktúrája újul meg közel 2,25 milliárd forintból, a fejlesztések ötezer tanuló oktatását segítik például Ajkán, Sümegen és Veszprémben. Tornatermek, tantermek is megújulnak, valamint fűtéskorszerűsítést és akadálymentesítést is végrehajtanak az iskolákban. Hozzátette, hét tanodát támogatnak mintegy 165 millió forinttal, közel kétszáz hátrányos helyzetű gyermek és fiatal felzárkóztatását segítve.

Schanda Tamás államtitkár elmondta, az EFOP Veszprém megyei fejlesztései megközelítik a 28 milliárd forintot Fotó: Balogh Ákos

Schanda Tamás kiemelte, a Pannon Egyetem több programra több mint négymilliárd forint támogatásban részesül, míg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 1,2 milliárd forintot fordíthat balatonfüredi tudáscentrumának létrehozására. Közel harminc egyházi és civil szervezet 870 millió forint támogatáshoz jut. A megye több kórházában, rendelőintézetében és a balatonfüredi szívkórházban összesen több mint 650 millió forintot fordítanak a betegbiztonság fejlesztésére, míg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csaknem 100 millió forintot fordíthat a veszprémi hajléktalanszálló felújítására.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, több mint egymilliárd forintot nyertek el eddig veszprémi intézmények és civil szervezetek a programban. Hozzátette, a középiskolai kollégium 150 millió forintból, míg a Bárczi Gusztáv iskola ötvenmillió forintból újul meg a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában