Veszprém

2013.02.25. 16:43

Továbbra sem nyit ki a patika

Lakossági fórumot tartottak a jeruzsálemhegyi gyógyszertár előtt a napokban a tavaly elszámolási vita miatt bezárt intézményről.

Marton Attila

Debreczenyi János, a fórum egyik szervezője felelevenítette az egészségház létrejöttének és a gyógyszertár megnyitásának körülményeit. Sokan megkeresték ezzel a problémával, ezért megpróbál segíteni a kialakult helyzeten, azt azonban leszögezte, a politikába nem szeretne visszatérni. A gyógyszerészekkel folytatott elszámolási vita nem vezetett eredményre, ezért büntetőfeljelentést tettünk - közölte Dr. Sydó Tibor, a patikát üzemeltető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a fórumra kilátogató mintegy 20 résztvevőnek.

Halmay György, önkormányzati képviselő kifejtette, jogászokkal konzultált a kialakult helyzetről, akik megállapították, a legegyszerűbb megoldás egy új gazdasági társaság alapítása lenne, ezt azonban a bürokratikus eljárások egyelőre hátráltatják. Kérdésre válaszolva Dr. Sydó Tibor nem akart jóslásokba bocsátkozni arról, mikor nyithat ki újra a gyógyszertár, azt azonban reméli, hogy az új patika megnyitásával nem kell megvárni a per végét. A találkozó végén Debreczenyi János elmondta, két hónap múlva újra megszervezik a fórumot, és amennyiben nem történik változás, lehetséges, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!