Veszprém

2016.03.11. 12:22

Ünnepélyes állománygyűlés március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére

Igazgatóságunk ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 168. évfordulójáról.

Állománygyűlésünkön Rainer Pál muzeológus mondott ünnepi beszédében, felidézte az 1848. március 15-i események jelentőségét, elfoglalt helyét történelmünkben. Hozzátette, hogy nem csupán a márciusi eseményekre emlékezünk, hanem azokra a bátor honfitársainkra is, akik részt vettek a harcokban, életüket és vérüket adták a szabad Magyarországért. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc olyan esemény volt Magyarország történelmében, mely megnyitotta az utat a következő évtizedek küzdelmeinek, egyben példaként állította a ma élő generációnak.

Fotó: Veszprém MKI

Az ünnepi, megemlékező szavakat követően, Dányi Béla tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója az 1848-as forradalom és szabadságharc, nemzeti ünnepünk alkalmából, kimagasló szakmai munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott:

Soós Ferenc tű. alezredesnek, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tűzoltósági Felügyelőjének,

Takács Csaba tű. őrnagynak, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hatósági Osztályvezetőjének,

Zsigray Dániel tű. őrnagynak, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Megyei Főügyeleti Osztály, Főügyeletesének,

Nagy Péter c. tű. főhadnagynak, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hatósági Osztály, főelőadójának,

Alföldi Szilvia közalkalmazott kisasszonynak, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Hivatalának főelőadójának.

Dányi Béla tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója az 1848-as forradalom és szabadságharc, nemzeti ünnepünk alkalmából, 20 év BM alkalmazás után Bán Csaba tű. zászlóst pénzjutalomban részesítette, míg Fehérné Gyömörei Zsuzsanna közalkalmazott asszonyt nyugállományba vonulása alkalmából 40 éves jubileumi jutalomban részesítette.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, nemzeti ünnepünk március 15-e alkalmából március 11-én Budapesten megrendezett központi ünnepségen kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült:

Vas Gábor c. tű. százados, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, szolgálatparancsnoka,

Nagy Lajos c. tű. százados, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, műszaki biztonsági tisztje és

Szendi István c. tű. főtörzsőrmester, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója.

Az elismeréseket Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy megbízott főigazgató adta át.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében gratulálunk az elismerésben részesülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!