Veszprém

2014.07.27. 07:47

Utcazene: Elcsendesedett az utca (videóval frissítve)

Veszprém – Egy akusztikus gitár-ének duó nyerte a szakmai díjat, míg a közönség egy indie és alternatív rockot játszó bandát tartott a legjobbnak a szombaton véget ért Utcazene Fesztiválon.

Marton Attila

Nehéz dolga volt a zsűrinek, mind a húsz zenekar magas színvonalú produkcióval lépett fel, kezdte értékelését a díjátadón Jeges Zsolt, a fesztivál egyik zsűritagja. Hozzátette, az ítészek az utcazenészekre leginkább jellemző jegyek alapján választottak, így a döntésben meghatározó volt, hogy minél szélesebb repertoárral rendelkezzen a fellépő, kevés elektronikai megoldást használjon és a tagok között harmónia legyen. A Jeges Zsolt mellett Delov Jávor zenész és Kovács Ákos fesztiváligazgató alkotta szakmai zsűri az Edi és Kolos formációt ítélte a legjobbnak, Gunyhó Kolos gitárosnak és Nagy Edi énekesnek Porga Gyula polgármester adta át az ötszázezer forintot jelképező táblát. A duó saját szerzemények mellett többek között jazz, blues, rock és soul dalok feldolgozásait adja elő.

A közönségdíjas a Hello Hurricane nevű együttes lett, a fiatal csapat tagjai Deli Attilától, a rendezvényt támogató bank helyi igazgatójától vehették át a félmillió forintos jutalmat. Az indie és alternatív rockzenét játszó banda saját dalok mellett feldolgozásokat is játszik. A zárónapon a győztesek mellett fellépett a Hollywoodoo, az LGT emlékzenekar, a Cimbaliband, az olasz La Tresca és a francia Wombo Orchestra is.

A 15. Utcazene Fesztiválon szerdától négy napig, hét színpadon az egymással versengő húsz formáció mellett további csaknem harminc együttes, külföldi utcazenészek, helyi bandák és több országos ismertségű zenekar is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!