Kultúra

2017.10.11. 11:14

Operanagykövet előadása Veszprémben

A SÉDVÖLGY Nyugdíjasklub meghívására az AGÓRA-ban tartott vetítéses előadást Kóródi Anikó operaénekes, az opera nagykövete. A nemes feladatával a zeneszerető közönséget zenei részleteken keresztül igyekezik közelebb hozni az opera világához.

Jákói Bernadett

Az operairodalom valamennyi epizódjaiból kapott a közönség zenei ízelítőt

Sokan voltak kíváncsiak, milyen gazdag és tartalmas szakmai életutat járt be a veszprémi művésznő, szerepeiről, életpályájáról, az operához egy életre kötődéséről mesélt a közönségnek saját életútján keresztül is. Az opera nagykövet feladata, hogy az érdeklődő hallgatóság az előadások hatására kedvet kapjon a teljes zenei produkciókat is megtekinteni.

Az operairodalom valamennyi epizódjaiból kapott a közönség zenei ízelítőt

Kóródi Anikó 2016 szeptembere óta végzi ezt a nemes és szép feladatát, ezáltal juttatja el a közönségnek meghívások alapján iskolákba, kulurális intézményekbe az opera műfajának sajátos világában való ismeretterjesztést személyes élményanyagának a felhasználásával.

Fotó: Jákói Bernadett

A művésznő gyakran visszatér szülővárosába, nagyköveti feladatait ellátva előadásokat tart, elsősorban az ifjúság számára, kiemelve benne a korosztály zenei ízlésének formálását. Emellett az erre a zenei műfajra érdeklődő felnőtt és idősebb hallgatóságot is megszólítják előadásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!