Veszprém

2013.03.26. 13:11

Veszprémben rendezik az országos döntőt

Veszprémben rendezik a Zrínyi Ilona matematikaverseny döntőjét.

Balla Emőke

A kiváló Veszprém megyei versenyzők  korábbi eredményes szereplésének  és a helyi szervezőknek is köszönhető, hogy idén Veszprémben rendezik a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjét. A március 27-29. közötti megmérettetésre 629 versenyző, 120 kísérő tanár érkezik, a megnyitót március 27-én, szerdán délután négy órakor tartják a Lovassy László  Gimnázium sportcsarnokában.

A versenydolgozatokat a harmadik-negyedik, ötödik-hatodik, hetedik-nyolcadik, valamint a kilenc-tizenkettedik évfolyam diákjai négy helyszínen  Vetési és Lovassy gimnázium, Simonyi és Botev általános iskola   írják március 28-án. A szervezők délutánra szabadidős programokat is kínálnak: a versenyzők megismerkedhetnek a várossal,  az állatkerttel, meghallgathatják a Csodák Palotájának előadását, megnézhetik a Pannon Egyetem Mérnöki Karának kísérleteit, lego robotokat programozhatnak, tájékoztatott Cz.  Nagyné Bándi Klára, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója, a verseny helyi szervezője.

Az országos döntő eredményhirdetése március 29-én, pénteken 10  órakor lesz a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!