helyezkedj okosan!

2017.10.10. 17:30

Veszprémi társasjáték: ki talál parkolóhelyet?

Bizonyára ismerős mindenkinek a játék, amikor kis futkározás után öt gyerkőcnek kellene négy széken helyet foglalnia. Nos, nagyjából ez zajlik esténként Veszprém nagyobb lakótelepein, a játék résztvevői sofőrök, autók és parkolóhelyek.

Sövényházi János

Olvasónk három műszakban dolgozik, amikor este 10 óra után hazaér, keselyűként köröz a Jutasi úti lakótelepen, és csak a szerencsén múlik, hogy aznap sikerül-e a lakása egy kilométeres körzetén belül parkolóhelyet találnia, vagy esetleg, mint ironikusan megjegyzi, másnap délután helyi járattal kell elmennie a kocsijáért.

Este még nem volt hely, ezért választotta az alternatív megoldást. Reggel már lehetett találni egy-két szabad helyet

Persze van, aki alternatív megoldást választ, és szívbaj nélkül feláll a zöldterületre, amit bár helyeselni nem tudunk, megérteni annál inkább.

Hasonló a helyzet a Cholnoky-lakótelepen is, esténként egymás hegyén-hátán állnak az autók, a parkoló leginkább zsúfolt szardíniásdobozra emlékeztet, és itt is előnyben vannak a filigrán sofőrök, akik résnyire nyitott ajtón is ki tudnak szállni a legszűkebb helyekre bepréselt autójukból.

Olvasónk azt is megjegyezte, hogy több kisteherautó is a lakótelepi parkolókban telephelyezik, amivel addig nincs is gond, míg ki nem derül, hogy a sofőr a céges mellett a saját autójával is elfoglal egy helyet a többiek elől.

Megkérdeztük az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetőjét, hogy van-e elképzelése a városnak a probléma orvoslására, azonban egyelőre nem kaptunk választ. Amint megérkezik, közölni fogjunk olvasóinkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!