Veszprém

2015.12.22. 14:27

Zátonyra futó fejlesztési tervek?

Veszprém – Orbán Imre, a Jobbik megyei elnöke, megyei közgyűlési képviselő a közelmúltban a megyei fejlesztési koncepcióról beszélt a Jobbik irodáján.

Heffler Péter

– Az elmúlt időszak országos és megyei közgyűlései visszaigazolni látszanak azon aggodalmunkat, hogy a megye fejlődésében megfogalmazott tervek zátonyra futnak – kezdte Orbán Imre. –Véghezvitelükhöz nincs elég politikai eltökéltség, megfelelő erő a negatív folyamatok visszafordítására. Hiába fogalmaztuk meg, hogy a helyi erőforrások széleskörű kihasználásával nőhet a gazdaság, a gazdaság versenyképessége, nő a lakosság életszínvonala, nő a foglalkoztatás, nő a megye népességmegtartó ereje, fejlődnek a települések és a közlekedés, az egészségügyben dolgozók elmenekülnek az országból. Például vannak olyan kistelepülések, ahol az orvosi rendelés heti egy órára korlátozódik. Találkoztam olyan esetekkel, melyeknél azonnali beavatkozást igénylő betegség kezelésére többhetes várakozási időt adnak. A vidék elöregszik, nincs helyben munka, iskola, szolgáltatás, a tömegközlekedés pedig kritikán aluli. A kormány döntései nem a társadalom többségét támogatják, hanem azokat segítik, akik nincsenek rászorulva a további gyarapodásra – mondta Orbán Imre a közelmúltban a Jobbik irodáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!