Veszprém

2016.12.29. 16:20

Zenés színjáték két felvonásban

Településeink intézményvezetőinek nagy többsége arról panaszkodik, hogy alig van olyan esemény, amellyel a lakosságot be lehetne csalogatni a közösségi házakba, főleg télen.

Hogy is van ez? Mint vendég, én ennek az ellenkezőjéről győződtem meg Aszófőn, a Dallamok szárnyán című két felvonásos, zenés előadás kapcsán, ahol már a kezdés előtt fél órával szinte telt ház fogadott.

Igaz, a fellépő helyi szereplők már nem voltak ismeretlenek a közönség számára. A most előadott műsoruk 20 perces változatát már 2010-ben bemutatták, mellyel elindultak a Veszprémi játékokon is, majd a nemzetközi döntőben, arany minősítést kaptak.

Az iskolás csoport a most bemutatott zenés darabhoz egy kis kerettörténetet dolgozott ki Fotó: Lázár Zsombor

Tavaly karácsonykor az Árvák karácsonya című nagy sikerű darabot mutatták be. A csoport vezetője és szellemi vezére, Nagy Annamária szervező, aki fáradságot nem ismerve, szívvel-lélekkel képviseli és menedzseli az egyébként roppant tehetséges helyi fiatalokból álló társulatot. Az alsó tagozatostól a középiskolásokig vegyes a csoport.

A most bemutatott zenés műhöz egy kis kerettörténetet dolgoztak ki: külföldi fiatalok várják vonataikat a pályaudvaron, indulnának haza saját országaikba. A nagy hóesés miatt azonban késnek a vonatok, majd egy távolból felcsendülő olasz dal hallatán énekbe kezdenek, majd táncra perdülnek, így töltve a várakozási időt, a végén barátokként búcsúznak egymástól.

Ennek jegyében, az est folyamán a magyaron kívül még tíz nyelven hangzottak fel az adott ország ismert slágerei, melyeket Nagy Natália tanított be.

A számok felvezetéseként az adott országról szóló nagyon hasznos ismertető hangzott el, nevezetességeit, népszokásait, gasztronómiáját kiemelve, egészen a táncukig és híres előadó művészekéig.

A lányok alkotta tízfős csoport a mai napra kiegészült a Mezotone énekegyüttes szólistájával, Menczel Anitával, valamint gyermekeivel, Zsófival és Dáviddal, aki az általa összeállított műsorát mutatta be.

A közönség ütemes tapsa kíséretében egymást követték a jobbnál jobb számok, nagyszerű koreográfia mellett, a Tündérműhely varroda pompás fellépőruháiban. A szóló, latin-amerikai, hulatáncokat, valamint a görög néptáncot és az Abba-show-t koreografálta az aszófői Nagy Natália. Zenei rendező és a We are the World című dal magyar szövegének írója a balatonfüredi Sári Attila volt.
A nagy színpadi táncok koreográfiáit és a zenés darabot Nagy Annamária rendezte. A színpadon közben szóltak az ismert slágerek, hol egyéni, hol csoportos formációban, de nagyon szép furulya- és fuvolaszólót is hallhattunk.

Nagyon szép volt Edit Piaf Non je regrette rien dala, az Abba Waterloo című száma, de az olasz, argentin, spanyol, francia dallamok is tűzbe hozták a közönséget. Gyorsan telt az idő, mindenki jól szórakozott.

Az első rész szünetében került sor a gyerekek szülői segítséggel készített finom süteményeinek zsűrizésére, majd kóstolására.
A rendezők - nagyon bölcsen és empatikusan - a teremben helyet foglaló öt kerekes székes vendégre bízták a sütik elbírálását, akik megtiszteltetésnek érezték e felkérést, és részrehajlásmentesen döntöttek. A sütikhez forralt bor, üdítő, tea is fogyasztható volt a vendégek számára. A második rész is hasonló színvonalon folytatódott, a lányok nagy kedvvel, hibátlanul adták elő a sokszor nem könnyű nyelvezetű számokat. Mindenki tudása legjavát adta, igazi örömzenét hallhatott a közönség.
Kivétel nélkül mindenki dicsérendő, de talán Nagy Natália nevét külön meg kell jegyezzük: gyönyörű tiszta hangja, nagy improvizációs készsége és színpadi kisugárzása kiemelkedett a többiek közül. Biztosan fogunk róla hallani a következő években, nem lepne meg, ha valamelyik színházunk foglalkoztatná.

A nagyszerű előadást szűnni nem akaró taps követte, majd a személyre szóló, megérdemelt díjazások következtek.
Nagyon jó volt látni, hogy a település egy családként fogott össze, segíti és büszke a fellépőkre, és mindenki a közös siker érdekében fáradozik.

Önként vállalt, áldozatos munkájukhoz sok sikert kívánunk, legyenek büszkék eredményeikre, hiszen sokunk karácsonyát tették emlékezetessé remek szereplésükkel.

Lukács László
Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!