esélyegyenlőség

2017.09.12. 20:18

Zöld esély vándorkupáért túráztak együtt

Együtt túráztak speciális igényű túrázókkal azok a veszprémi iskolások, akik részt vettek a Védd a Zöldet! III. Esélyegyenlőségi Túranap Veszprém túraútvonalait és honismereti helyi értékeit bemutató séta délelőttön.

Jákói Bernadett

?

Az esélyegyenlőség jegyében szervezett tolerancia túraprogramon csaknem 60 általános iskolás a Cholnoky Jenő, a Kossuth Lajos és a Közgazdasági Szakgimnáziumból érkezett osztályok, valamint a Bárczi Gusztáv Általános Iskola csapata vettek részt.

A szervező Bakony Természetbarát Egyesület szervezetében működő Zölderdő Speciális Túracsoport tagjaival közösen együtt járták végig a Fenyves Tanösvény, az Aranyos völgy, Kolostorok és Kertek sétaútvonal sajátos nevezetességeit, honismereti értékeit és töltötték ki együtt a játékos feladatlapot.

Természetesen nem a teljesítmény, és nem is a helyezés, hanem az együtt töltött időt, és a túra alatt felmerült akadályok közös leküzdése bizonyult fontosnak a szervezők számára. Nagy öröm, hogy erre az alkalomra megnyílt és feltárult a Szent Benedek-hegy belseje a herendi HATESZ egyesület jóvoltából, pontszerző játékkal betekintést kaphattak a diákok az egykori Óvóhely történetébe is.

A feladatlappal a kezükben a Jezsuita templomig gyalogoltak a részt vevők, ahol a Szűz Mária szobor oltalmában vehették át elismerő oklevelüket.

A legtöbb résztvevő diákot delegáló, idén a Cholnoky Jenő Általános Iskola szerezte meg a Zöld Esély Vándorserleget, amit egy évig, a jövő évi rendezvényig őrizhet az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!