16°
19°

A Mahavira csarnokot 30,66 méterrel északabbra tolták és kicsivel több mint egy méterrel megemelték a templomon belül, a benne lévő buddhista szobrokkal és relikviákkal együtt.

A munkálatok szeptember 2-án kezdődtek és vasárnap fejeződtek be. A munkások először cementet pumpáltak a talapzatba, majd a kétezer tonnás csarnokot speciális síneken tolták arrébb; a kisebb mozgatható tárgyakat pedig becsomagolták, hogy megóvják őket az esetleges sérülésektől.

A templomot eredetileg Sanghaj egy másik részén építették fel 1882-ben és 1918-ban került a mostani helyére, a főhelyiséget 1918 és 1928 között építették. A szentélyt évente több mint két millióan keresik fel, naponta akár 100 ezer látogatója is van.

Az átalakításokra azért volt szükség, hogy megakadályozzák a tülekedést, és azt, hogy a látogatók körében népszerű tömjénégetés tüzet okozzon.