forradalom

2017.10.23. 13:33

Hazaszeretetet és küzdeni tudást tanulhatunk '56 hőseitől

A forradalom tiszta lelkű hőseinek kiállása képes volt megroppantani a világ egyik legerősebb nagyhatalmát, mondta Ovádi Péter önkormányzati képviselő az 56-os szervezetek megemlékezésén.

Marton Attila

Az 1956-os forradalom hősei nem gondolták, hogy a függetlenségen kívül lenne más útja Magyarországnak, hangsúlyozta beszédében Ovádi Péter önkormányzati képviselő a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott megemlékezésen.

– Nem hitték el, hogy a kommunista rendszer képes bekebelezni hazánkat, és azt sem, hogy a vörös hadsereg legyőzhetetlen. Nem gondolkoztak a veszélyeken, hanem sziklaszilárd elvekkel és hittel harcba szálltak a szovjet hadsereggel szemben, és ez a tisztalelkű kiállás elég volt ahhoz, hogy megroppantsa a világ egyik legerősebb nagyhatalmát – fogalmazott. Megjegyezte, a 21. században immár függetlenségben és szabadságban élve kezet rázhatunk ’56 hőseivel, meghallgathatjuk őket és elmondhatjuk nekik hálánkat.

 

A rendezvényen Pintér Kornél, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség elnöke 1956 szellemi örökségének megőrzéséért kitüntetést adott át Égi Pálnak, Zetényi-Csukás Ferencnek, Hurtos János Kálmánnak és Lengyel Jánosnak.

A megemlékezésen verset szavaltak Kun Levedi Hunor, Pintér Huba Csanád, Szalai Anna Sára diákok, Pintér Zselyke Ida óvodás és Juhász Antal. A rendezvény koszorúzással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!