az internetes zaklatás veszélyei

2017.10.16. 15:29

Hét ország fiataljai tartottak flashmobot Veszprém belvárosában

Flashmobbal hívták fel a figyelmet az internetes zaklatás veszélyeire egy európai ifjúsági csereprogram résztvevői a Kossuth Lajos utcán hétfőn.

Marton Attila

A Lélektér Alapítvány által az Erasmus+ programban szervezett projektre a helyiek mellett hat európai országból érkeztek fiatalok Veszprémbe. A kilencnapos csereprogramban az online zaklatás veszélyeire és a biztonságos internethasználat fontosságára hívták fel a fiatalok figyelmét, mondta Dordzsceren Csingisz, az alapítvány nemzetközi koordinátora.

 

A hétfői villámcsődületen a helyieket is megszólították és bevonták a programba. A fiatalok táncokat adtak elő, a közösségi média használatával kapcsolatos kérdőíveket készítettek, plakátokra lehetett rajzolni és ingyen öleléseket osztottak a járókelőknek.

A csereprogramban olasz, görög, litván, máltai, lengyel és török fiatalok vesznek részt a helyiek mellett, országonként hat-hat fő. A Veszprémbe érkező 18-30 év közötti fiatalok az első napokban megismerkedtek a megyeszékhellyel, majd az internetes biztonság és zaklatás témájában hallgatták meg egy szakértő előadását, emellett a programban budapesti kirándulás is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!