innen látják el a dunántúli üzleteiket

2017.10.17. 20:00

Átadták az új logisztikai központot Veszprémben

Átadták a Penny Market új logisztikai központját a 73-as út veszprémi csomópontjának közelében. Az építkezés 12 hónapig tartott.

Sági Ági

Jens Krieger (balról), Janz Silke és Porga Gyula vágja át a szalagot az avatón Fotó: Sági Ági

A megnyitó előtt már egy nappal elindult a munka az új létesítményben, ami csaknem 27 ezer négyzetméternyi raktárterületéről a dunántúli bolthálózat kiszolgálására hivatott. Az ünnepélyes megnyitón Jens Krieger, a Penny Market Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezzel az új épülettel jelentősen növelhetik rugalmasságukat és kapacitásukat. A diszkonthálózat kiszolgálására az Alsónémediben és Karcagon található elosztó központok kapacitása már kevés volt, a most megnyitott központ 59 boltot, a hálózat 28 százalékát szolgálja majd ki.

Jens Krieger (balról), Janz Silke és Porga Gyula vágja át a szalagot az avatón Fotó: Sági Ági

Janz Silke, a vállalat másik magyarországi ügyvezetője elmondta, hogy 150 embernek ad munkát az új logisztikai központ, és lehetőséget biztosítanak majd a képzésre és továbbképzésre is.

Porga Gyula polgármester szerint sikeres az az ország lehet, amit sikeres települések és önkormányzatok alkotnak, melyek nem létezhetnek sikeres gazdasági társaságok nélkül. Bízik benne, hogy a nagy múltú vállalattal sikeres csapatmunka valósulhat meg.

A vendégeket Nagy Norbert logisztikai vezető kalauzolta az új csarnokban, aki elmondta, hogy külön temperált raktárban tárolják a csokoládét, és a kiszállítás is temperált. Mínusz 32 Celius-fokon működő sokkolókamráik vannak a jégakkuk hűtésére, melyeket a friss hús kiszállításakor használnak.

A zöldség-gyümölcs átvételnél, mivel csak első osztályú árut forgalmaznak, a minőségellenőrök kóstolnak is. A központban jelenleg naponta 600-800 raklapnyi áruát-vétel történik, ez a szám karácsonyig 1600-2000 raklapra nő majd.

 

A jó munkakörülmények és az energiahatékonyság biztosítása miatt sok bevilágító- ablakot helyeztek el az épületen, így sok természetes fény is bejut a munkaterületre. Az üzletekben keletkező hulladékot is fogadják, a fólia- és kartonpapír-hulladékot szelektíven gyűjtik.

A tervezett 150 főből jelenleg 110 ember már munkába állt, főként fizikai dolgozók, áru-összekészítők felvételére van még lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!