árvácskák

2017.10.10. 20:19

Szépülnek a közterek Pápán!

A Március 15. téren kezdte meg az őszi növénytelepítéseket a pápai városgondnokság, de a településen több helyszínt is érintenek a virágültetések.

Polgár Bettina

A pápai sportcsarnok elé is ültettek árvácskát Fotó: Polgár Bettina

Bakó István, a pápai városgondnokság vezetője kifejtette, 10 ezer 500 árvácskát ültetnek el ennek a hétnek a végéig. A munkák több helyszínt is érintenek a városban: a Március 15. teret, a Jókai utcát, a Böröczky-domb tetejét, a Gróf úti körforgalmat, a buszpályaudvar környékét, a Fő teret, a Csókai körforgalmat, a Béke teret, a Várkert utat és a sportcsarnok környékét. Emellett virágokat ültetnek még a Celli úti, az Erkel iskola melletti és a Török Bálint utcai körforgalomhoz, a Vajda Péter-lakótelepen, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépülete előtti területen, illetve több pápai emlékmű környezetében.Megtudtuk, új ágyások kialakításán is dolgoznak a városgondnokság munkatársai.

- A Fapiac téren már végeztünk a munkákkal, a következő évben pedig új virágágyásokat tervezünk kialakítani a Vásár utcában és a tűzoltóság épülete mellett – mondta.

Fotó: Polgár Bettina

- Átalakítjuk az ágyásokat a Várkert úton, ahol az árvácskák számát csökkentjük, és több rózsát ültetünk, akárcsak a Török Bálint utcai körforgalomnál, aminek a közepén egy díszfát is elhelyezünk. A Böröczky-domb tetején szintén csökkentjük az egynyári növények számát, és több rózsa, illetve örökzöld kap itt helyet – tájékoztatott Bakó István.A városgondnokság vezetője hozzátette, a korábban ültetett ágyásokban pótolják az ellopott, elszáradt növényeket. Mint mondta, sajnálatosan évről évre tapasztalnak viráglopásokat, a Fő térről például közel 20 tő levendula hiányzik ennek folytán.

A pápai sportcsarnok elé is ültettek árvácskát Fotó: Polgár Bettina

Bakó István hozzátette, ezenkívül sövényt pótolnak, melynek java része a Veszprémi út, a Zárda utca és a Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium környékére korlátozódik.- Közel 60-80 facsemetét ültetünk a városban, a Celli útra, a Zárda utcába, a Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium környékére, illetve a Fapiac tértől a Csókához vezető útra – ismertette Bakó István. Megjegyezte, az elszáradt, balesetveszélyessé vált fákat pedig kivágják, és ezeket is pótolják a város területén. Az egykori uszoda helyén egy elszáradt gesztenyefát vágtak ki a közelmúltban, illetve egy száraz nyírfát a Huszár-lakótelepen.Emellett felújították a Petőfi Sándor Gimnázium előtt található fahidat, valamint az ősz folyamán lefestik a közterületi bútorzatokat, és felülvizsgálják a játszóterek állapotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!