tűzijáték és utcabál

2017.12.30. 07:00

Látványos programokkal készülnek a szilveszterre

Megyénk nagyobb településein látványos tűzijátékban gyönyörködhetnek a szilveszteri programok résztvevői.

Laskovics Márió, Marton Attila, Tóth B. Zsuzsa

Szervezett program nélkül is jó hangulat kerekedhet szilveszter éjjelén Illusztráció: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Utcabállal és tűzijátékkal búcsúztatják vasárnap az óévet Veszprémben. Az Óváros téren 22 órától Dj Titz Krisztián zenél, majd éjfélkor a tűztorony udvaráról lövik fel a zenére komponált tűzijátékot. A közel negyedórás látványosság után hajnali háromig a lemezlovas gondoskodik a jó hangulatról – mondta Csepely Máté, az óévbúcsúztatót szervező programiroda munkatársa.

Szervezett program nélkül is jó hangulat kerekedhet szilveszter éjjelén Illusztráció: Pesthy Márton

Balatonalmádiban idén is tartanak tűzijátékot. A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében éjfél után tíz perccel lövik fel a rakétákat az intézmény előtti parkolóból Bati János igazgató köszöntője után. A látványosságot ezúttal is zenei aláfestés kíséri. A kulturális központ a tűzijáték után hagyományosan virslivel, meleg teával és forralt borral vendégeli meg az érdeklődőket.

A pápai szilveszter legjobban várt attrakciója idén is az éjféli tűzijáték lesz, aköré épülnek fel a további programok. Vasárnap a Fő téren a Pápai Musical Stúdió nyitja meg az ünnepi műsor fellépőinek sorát 20.30-kor. Majd a Lángoló Leguánok nevű formáció tüzes varázslását, interaktív tűzzsonglőrshow-ját tekinthetik meg az érdeklődők. A Himnusz és a tűzijáték előtt, illetve után a Filtol Rock and Roll Band húzza majd a talpalávalót, majd újévi utcabulit tartanak DJ Bécivel. A pápai szilveszteri programok már délután elkezdődnek: a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület ostormenetével a Március 15. térről 13.30-tól, azt követi a Fő térről induló szilveszteri örömfutás és futóverseny.

Ajkán szabadtéri szilvesztert rendeznek idén is. Az agórán 15 órakor kezdődik a hagyományos szilveszteri futás, ezúttal 2018 métert kell legyűrniük a futóknak. Aztán 22 órakor kezdődik a szabadtéri buli, Dj. Bárány és Dj. Herendi zenél. A himnusz után újévi ünnepi köszöntő és tűzijáték vár mindenkit, majd folytatódik az utcabál.

Tapolcán a hagyományos délelőtti tó körüli futást és a szilveszteri fürdést idén is megrendezik. Schirilla György és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó várja a megmártózókat, majd este héttől a Fő téren szilveszteri retró partit tartanak Dj. Progbaluval. FlipUnit tűzshow lesz 20 órakor, 23.15-től az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja az óévbúcsúztatókat. Éjfélkor pezsgős koccintás, polgármesteri köszöntő vár mindenkit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!