magyarország, szeretlek!

2017.12.17. 20:00

Egyetlen ponton múlt megyénk első helye

A Duna Tv népszerű vetélkedősorozata, a Magyarország, szeretlek! című műsor vasárnapi döntőjében Veszprém megye a második helyen végzett.

Őrsi Ágnes

A zöld mezes szurkolók kitartóan buzdították Veszprém megye csapatát Fotó: Duna TV

A Magyarország, szeretlek! első fordulójában Veszprém megye magabiztosan győzte le Nógrád csapatát, majd a középdöntőben Jász-Nagykun-Szolnok megyét. Advent harmadik vasárnapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével vívták a döntőt a mieink. Egy kis statisztika: megyénk mindhárom alkalommal zöldben volt, először Harsányi Levente, másodszor és harmadszor Rátonyi Kriszta csapatvezetésével. Az első forduló győzelme Trokán Nórának, Tóth Loonnak, Figula Jánosnak, valamint a remek szurkolói háttérnek volt köszönhető, nem feledve a mindig nagy szerepet játszó szerencsefaktort sem. A második fordulóban Vastag Tamás, Kéri Kitty és Litkey Farkas szállt ringbe. Világbajnok vitorlázónk ötvenpontos forgatásával megszületett a vetélkedősorozat legmagasabb pontszámú győzelme.

A zöld mezes szurkolók kitartóan buzdították Veszprém megye csapatát Fotó: Duna TV

A döntőt Veszprém megye színeiben ismét Kéri Kitty színművész, balatonfüredi színigazgató, Litkey Farkas kétszeres világbajnok vitorlázó, a Balaton-kerülő verseny 13-szoros győztese, valamint egy újonc: Gulyás Péter, a Telekom Veszprém kézilabdacsapat idén visszavonult jobbszélsője várta. Az ellenfél két korábbi versenyzőjéhez, Gubik Petra és Szabó P. Szilveszter, a Budapesti Operaház művészei mellé Pregitzer Fruzsina színművész, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja csatlakozott.

Barátságos mérkőzést láthattunk; a piros csapat beregi hímzéses kis ajándékokkal lepte meg a veszprémieket, akik egyhangúan kiabálták a szabolcsiak nevét, amikor a szilva került szóba. Szandi énekelt, a versenyben végig vezetett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; képviseletében a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium három táncospárja adott elő szatmári táncokat. És jött a Bakonyi Betyárok Nemzeti Egylete. A cseppet sem félelmetes szép szál fiúk magát a műsorvezetőt is alapos próbának vetették alá, ami sikerült, így lett Szente Vajk tiszteletbeli bakonyi betyár.

A Bakonyi Betyárok Nemzeti Egyletének tagjai tiszteletbeli bakonyi betyárrá fogadták a műsorvezető Szente Vajkot Fotó: Duna TV

Bár Rátonyi Kriszta az egymásnak továbbadott történet, a „Szóbeszéd” kapcsán még azt is elmondta, amit nem hallott az utolsónak mesélő csapattagtól, továbbra is élt a szabolcsi fölény a „Ki nevet a végén?” előtt. Utolsó kérdés, 70:70-es állás, tehát az a csapat győz, aki végül helyesen tippel. A kérdésre (Hányan viselik a világon a Magyar vezetéknevet?) adott veszprémi válasz majdnem helyes volt, ám a pirosak tippeltek jól (2014-ben 20 550 volt a Magyar vezetéknevű földlakók száma), így mindössze egyetlen ponttal, de a döntőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyerte. Tehát a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott, hazai szállodákban beváltható, száz wellnesshétvégére Szabolcs-Szatmár-Bereg megye választhat olyan családokat, akik egyébként nem költhetnének ilyen pihenésre.

Veszprém megye, mint második helyezett, háromezer irodalmi kötettel gazdagodik egy könyves webáruház felajánlásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!